• Nagyon csokis keksz vörösborral

  Talán legmegosztóbb termékünk. A szakértők ellensége, de az emberek szerelmese. Jó minőségű kakaóval és magas csokoládétartalmú csokiból készül. Egy ilyen keksz önmagában is is nagyon finom nyalánkság, aki pedig szereti a vörösbor csoki párosítást, mindenképp próbálja ki.

  Milyen bort igyunk hozzá?

  Vörösborból válasszunk hozzá nem túl tanninos, lágy borokat, portóit, vagy más édes borokat.

 • Kéksajtos-mandulás keksz aszalt kajszival

  Szabó Zoltán borásszal édes Pécsi Cirfandlijához szerettünk volna egy kekszet készíteni, ebből kerekedett ki ez a termék. Szintén édes kekszről van szó, visszafogott kéksajt ízzel és csillagánizzsal.

  Milyen bort igyunk hozzá?

  A kéksajt édes bor párosítás szinte aranyszabálynak számít, ezért válasszuk hozzá édes cirfandlit, vagy akár egy aszút.

 • Érett kecskesajtos-diós keksz

  Egy érett, karakteres ízű kecskesajtról van szó, mely dióval nagyon jó párost alkot. Bátran ajánlom azoknak is, akiknek esetleg rossz élményeik vannak a kecskesajtról, hiszen egy díjnyertes, nagyon gondosan elkészített kistermelői sajtról van szó.

  Milyen bort igyunk hozzá?

  Borkóstolók alkalmával a sós kekszeink többsége vörösborral párosítva volt az igazi, de egy félédes furminthoz, vagy más karakteres (de semmiképpen sem száraz) fehér borhoz is szívesen ajánljuk.

 • Kecskesajtos-mandulás keksz vörösáfonyával

  Friss kecskegomolyával készült édes keksz, mely első hallásra fu5rcsának tűnhet, pedig igazán finom édesség, melyet még a gyerekek is szívesen elrágcsálnak. Rá bort kortyolva viszont szépen kiadja a kecskesajt ízét.

  Milyen bort igyunk hozzá?

  Eredetileg a gyümölcsös rozékhoz szántuk ezt a kekszet, de a keksz édességéhez sokkal jobban illett a pezsgő vagy prosecco, mely a mandula marcipános ízét is kiemelte. Jó választás hozzá egy fehér, vagy rozé habzó bor is.

 • Cheddaros-diós keksz cayenne borssal

  A vörös cheddar igen közkedvelt manapság, ezért esett rá a választásunk. Nem túl karakteres ízét próbáltuk cayenne-nal fűszerezni, amitől a keksz egy picit pikáns lett.

  Milyen bort igyunk hozzá?

  A dió meghatározó eleme a keksznek, ezért a testesebb fehérborok mellé érdemes kipróbálni. Vörösborral fogyasztva viszont kihozza a paprika csípősségét, melyet sokan kedvelnek. Egyes sommelier-k szerint viszont a chili tompíthatja a bor kellemes ízért, ezért a bor kiválasztásánál vegyük ezt figyelembe.

 • Bivalysajtos keksz fokhagymával, olivaolajjal

  Érett, magyar bio bivalysajtból készült sós keksz kevés fokhagymával megbolondítva. A bivalysajt magas zsírtartalmú, állaga a parmezánhoz hasonlít. Sokak nagy kedvence lett, szinte minden borhoz jól passzol.

  Milyen bort igyunk hozzá?

  Nagyon kedvelem a száraz fehérbort fokhagymával párosítani, mert együtt egy harmadik, kellemes ízt alkotnak. Viszont a kekszet nagy vörösökkel és azok cuveéivel kóstolva azt tapasztaltuk, hogy a keksz íze szépen belesimul ezekbe a borokba.